Opened 5 months ago

Closed 5 months ago

Last modified 5 months ago

#23651 closed defect (not a bug)

HTTPS Everywhere randomly disappears from the mobile browser UI

Reported by: dmeek94@… Owned by: tbb-team
Priority: Medium Milestone:
Component: Applications/Tor Browser Version:
Severity: Normal Keywords: tbb-mobile
Cc: Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

Some addons install but unable to open or run. Https everywhere randomly disappears.

Child Tickets

Attachments (1)

2017-09-27 22.08.17.jpg (2.0 MB) - added by dmeek94@… 5 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (30)

comment:1 Changed 5 months ago by Dbryrtfbcbhgf

Try reinstalling TorBrowser completely, make sure you delete the torbrowser-data folder.
Also make sure you DO NOT install any 3RD party ad-ons

Check the FAQ to see a explanation of why you should not install add-ons.
https://www.torproject.org/docs/faq.html.en#TBBOtherExtensions

Last edited 5 months ago by Dbryrtfbcbhgf (previous) (diff)

comment:2 Changed 5 months ago by cypherpunks

Component: - Select a componentApplications/Tor Browser
Owner: set to tbb-team

comment:3 Changed 5 months ago by cypherpunks

Status: newneeds_information

comment:4 Changed 5 months ago by gk

It would be good to know which extensions are not working and whether only the icon of HTTPS-Everywhere vanishes or the whole extension (in case you don't see it anymore on the toolbar check with about:addons whether it is still there).

comment:5 Changed 5 months ago by dmeek94@…

I did do a reinstall but i didnt remove any data folders. It was the addon that come with the browser, https everywhere, i didnt have much of an issue with no script. I have been trying to add others though eg self destructing cookies, which installs but wont open.

Yes sorry, i didnt give much info on issues. It actually did both, sometimes it would disappear completely, other times the icon was in the addons folder but wouldnt open.
Im aldo having a problem with insecure connection on certain sites, nothing i do corrects it. It would be greatly appreciated if i could get some advice for that.

comment:6 in reply to:  5 Changed 5 months ago by cypherpunks

Replying to dmeek94@…:

I have been trying to add others though eg self destructing cookies, which installs but wont open.

There's "New Identity" in the Torbutton which removes all cookies and stuff and gives you, well, a "New Identity". You shouldn't thus install that addon.

Yes sorry, i didnt give much info on issues. It actually did both, sometimes it would disappear completely, other times the icon was in the addons folder but wouldnt open.

Then that's not an issue, if you want the icon to be permanently at your disposable open the menu then click on "Customize" at the very bottom, then find where the HTTPS Everywhere icon is located and then place it where you want it to be permanently.

Im aldo having a problem with insecure connection on certain sites, nothing i do corrects it. It would be greatly appreciated if i could get some advice for that.

What's the exact problem? Also which sites if possible?

comment:7 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Ehttps everywhere has disappeared now, its still in the folder but wont open. The new identity button i have come across thst before but cant rememmber where, is that in orbot?
Im sorry but i cant find any customize button.
Theres a lot of sites that have a grey icon one is :zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page6
Sorry if im not giving the right information, im not very tech minded.

comment:8 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Located the new identity button, when pressed it gave a new identity but didnt change anything to do with https everywhere.

comment:9 Changed 5 months ago by dmeek94@…

I also get a triangle icon, when i click it says partmof this page are not secure (such as images)

comment:10 Changed 5 months ago by gk

So, do you still see it if you enter "about:addons" in your URL bar and hit the Return key?

comment:11 Changed 5 months ago by gk

In which folder is it still available?

comment:12 in reply to:  7 Changed 5 months ago by cypherpunks

Replying to dmeek94@…:

Im sorry but i cant find any customize button.

You can find it here:

https://1.bp.blogspot.com/-_Tx50DHDnWw/WQ8iTOzs3bI/AAAAAAAAKUA/KJJPdr-xbYY9tH50ncPGpeto_qPFlF4XACEw/s1600/Screenshot%2Bfrom%2B2017-05-07%2B20-32-37.png

comment:13 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Its still in the addons folder, not showing in the browser tab with the 3 dots

comment:14 Changed 5 months ago by dmeek94@…

My setup doesnt look like that. I have no customize button

Changed 5 months ago by dmeek94@…

Attachment: 2017-09-27 22.08.17.jpg added

comment:15 Changed 5 months ago by gk

Wait, you are using Orfox and not the Tor Browser on desktop. Do I see that correctly?

comment:16 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Thats right, using orfox and orbot

comment:17 Changed 5 months ago by gk

Keywords: tbb-mobile added
Summary: ADDONSHTTPS Everywhere randomly disappears from the mobile browser UI

How do you get the icon back or are you installing a new Orfox version every time the icon disappears?

comment:18 Changed 5 months ago by dmeek94@…

No it comes back while im looking in settings, changing like privacy or do not track, autoplay etc, i havnt been able to put my finger on what resets it back to normal though. I didnt have much of a problem with it last night, however the insecure websites are driving me mad, i cant correct it no matter what. It seems to be gettings worse eg when i click back to previous page on a search it will ask to resend information which it didnt do before.

comment:19 Changed 5 months ago by dmeek94@…

I tried reinstalling orbot/orfox again but nothing changed. The problem i have must not restricted to orbot/orfox as i downloaded firefox to see if it would help. It looks like im restricted to adding two addons, i have https everywhere and open in tor and neither of them seem to work. Also the website is not a secure connection is the same in firefox.

comment:20 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Also tried downloading no script, clicked allow addon and looked like it would install but didnt download

comment:21 in reply to:  20 Changed 5 months ago by cypherpunks

Replying to dmeek94@…:

Also tried downloading no script, clicked allow addon and looked like it would install but didnt download

NoScript isn't available for Firefox on Android yet (but there's a working version for Orfox).

Anyway, open Orfox and then type in about:addons, what are the addons that you see?

comment:22 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Well that explains that one then. When i typ in about:addons there is https everywhere, no script and tor browser settings.

comment:23 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Https everywhere seems to be behaving at the min, didnt disapper yesterday or today at all. The insecure websites are a real pain though.

comment:24 in reply to:  23 Changed 5 months ago by cypherpunks

Replying to dmeek94@…:

Https everywhere seems to be behaving at the min, didnt disapper yesterday or today at all.

Ok, so this isn't an issue then right? :)

The insecure websites are a real pain though.

Which insecure websites? Can add more details? By the way it may be due to HTTPS Everywhere forcing you to land on an https of a website when it certificate expired for example, that's why you need to give all the details so that I can investigate it.

comment:25 Changed 5 months ago by dmeek94@…

It was an issue, but last day and half it stopped disappearing, not long after i opened this ticket ( typical )
Your dead on about the certificate thing, ive just come across something about an ssl certificate in an app i was running by chance. I have no idea how to fix that.
There are loads of sites that the insecure website error on eg. /hiddenwikitor.com/ also guardianhometechnologies.com/home-automation.html but many more, i also come across one on the guarian project website with a cross through it saying something about images but for life of me i cant find it again to show you

comment:26 Changed 5 months ago by dmeek94@…

So no https isnt really the problem anymore, but the insecure website is. Does that mean i have to close this support?

comment:27 Changed 5 months ago by cypherpunks

Resolution: not a bug
Status: needs_informationclosed

Well yes seems there's no issue :)

comment:28 Changed 5 months ago by dmeek94@…

Ok thank you very much for your help its greatly appreciated.
Just as a last note ive had this a few times also, is it ok to ask advice for this or would i have to open a new ticket?
We've detected that you have connected over Tor. There appears to be an issue with the Tor Exit Node you are currently using. Please recreate your Tor circuit or restart your Tor browser in order to fix this. If this error persists, please let us know: error-lite-tor@…

comment:29 in reply to:  28 Changed 5 months ago by cypherpunks

Replying to dmeek94@…:

Ok thank you very much for your help its greatly appreciated.
Just as a last note ive had this a few times also, is it ok to ask advice for this or would i have to open a new ticket?
We've detected that you have connected over Tor. There appears to be an issue with the Tor Exit Node you are currently using. Please recreate your Tor circuit or restart your Tor browser in order to fix this. If this error persists, please let us know: error-lite-tor@…

It's an issue with DuckDuckGo so it isn't fit for the Tor Project's bug tracker :)

Note: See TracTickets for help on using tickets.