Opened 2 months ago

Last modified 2 months ago

#23801 new defect

When I open TorBrowser 7.5a5 and click on "Open settings" multiple times when tor launcher is visible, I get a error "Something Went Wrong! Tor is not working in this browser.".

Reported by: Dbryrtfbcbhgf Owned by: brade
Priority: High Milestone:
Component: Applications/Tor Launcher Version:
Severity: Major Keywords:
Cc: brade, mcs, tbb-team Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

When I open TorBrowser 7.5a5 and click on "Open settings" multiple times when tor launcher is visible, I get a error "Something Went Wrong! Tor is not working in this browser.".
Here is a screen recording showing the bug occurring. The file will only be up for a 6 days. https://filenurse.com/download/3b45ea5db0dc300a73f6d7b48671e646.html

Child Tickets

Change History (1)

comment:1 Changed 2 months ago by mcs

Cc: brade mcs tbb-team added
Component: Applications/Tor BrowserApplications/Tor Launcher
Owner: changed from tbb-team to brade

This happens due to a race between the time bootstrapping completes and the closing of the progress window (Tor Launcher adds a 250ms delay after bootstrapping completes before it closes the progress dialog; that is done so that a progress bar that shows 100% will be displayed). The reason you see "Tor is not working" is because while the progress window is waiting in the 250ms delay before it closes, one of your clicks on "Open Settings" registers and causes or Launcher to disable networking (which of course means no working Tor).

We just fixed a similar problem recently as part of our work on #23262, so I am not sure what to do with this ticket. We could backport the fix to 7.0.X or 7.5aX, but this problem doesn't seem super-critical to me.

Note: See TracTickets for help on using tickets.