Opened 8 months ago

Last modified 8 months ago

#24684 needs_information defect

uBlock stopped working in TB > 7.0.10

Reported by: acid Owned by: tbb-team
Priority: Medium Milestone:
Component: Applications/Tor Browser Version:
Severity: Normal Keywords: ublock, firefox
Cc: Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

I use the uBlock extension on TB to filter ads. It stopped working in TB > 7.0.11.

The problem seems to be that it cannot update any filter lists anymore (infinite spinner if you click on update). All of the lists are blank, which means there are no rules to filter ads, so the extension becomes pointless.

Things I already did:

  • stepped back up to 10 old versions of uBlock, none solved the issue
  • installed firefox ESR to see if this is an issue with ESR and uBlock, but it works fine (also together with NoScript and HTTPSE)

So I think this is a TB issue, the update might have broken something in the extension API?

System:
Arch Linux x64
TB v7.0.11
uBlock Origin v1.14.22

Child Tickets

Change History (6)

comment:1 Changed 8 months ago by gk

Component: - Select a componentApplications/Tor Browser
Owner: set to tbb-team
Status: newneeds_information

How does this ticket relate to your comment:4:ticket:22506?

comment:2 Changed 8 months ago by cypherpunks

Did you try this version? https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ublock-origin/versions/1.14.4

Earlier versions won't have the most recent lists I think.

comment:3 Changed 8 months ago by cypherpunks

It could be related to this https://github.com/gorhill/uBlock/issues/3197

This might have to do with the private browsing mode and the indexDB store.

comment:4 Changed 8 months ago by acid

@gk it doesn't relate really, I just stumbled across it while searching for uBlock bugs here. I've had those freezes since 7.0, but never reported them before.

@cypherpunks I even downgraded down to 1.14.12, none of them worked.

edit
whoops, sorry I read the number wrong. Will try .4 in a sec...

edit
Still not working with .4, all assets are still empty, update function not working.

Last edited 8 months ago by acid (previous) (diff)

comment:5 in reply to:  4 ; Changed 8 months ago by gk

Replying to acid:

@gk it doesn't relate really, I just stumbled across it while searching for uBlock bugs here. I've had those freezes since 7.0, but never reported them before.

I am confused. In this ticket you claim uBlock is not working anymore with Tor Browser > 7.0.10 and in #22506 you say it just delays Tor Browser. So, it is working then for you?

comment:6 in reply to:  5 Changed 8 months ago by acid

Replying to gk:

Replying to acid:

@gk it doesn't relate really, I just stumbled across it while searching for uBlock bugs here. I've had those freezes since 7.0, but never reported them before.

I am confused. In this ticket you claim uBlock is not working anymore with Tor Browser > 7.0.10 and in #22506 you say it just delays Tor Browser. So, it is working then for you?

Sorry for the confusion, altough I am not sure how to phrase it otherwise. uBlock is "not working" as in the functionality of uBlock (e.g. blocking ads, displaying 3rd party sources) is not working. The settings, icon, etc... is still there and alive. I can install the addon just fine, it just doesn't do what it's supposed to do.

The delay is mostly just there after installing/updating uBlock, and it has been there since TB 7. The delay was also there when uBlock was still working correctly before the upgrade to 7.0.11, and it is still happening on TB 7.0.11. So it is not related to this bug ticket.

Last edited 8 months ago by acid (previous) (diff)
Note: See TracTickets for help on using tickets.