Opened 23 months ago

Last modified 23 months ago

#24934 reopened defect

Possible memory leak and high cpu usage with Tor Browser when visiting a certain website and opening the Inspector

Reported by: cypherpunks Owned by: tbb-team
Priority: Medium Milestone:
Component: Applications/Tor Browser Version:
Severity: Normal Keywords:
Cc: Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

  1. Open Tor Browser and GNOME System Monitor.
  2. Go to https://pomf.space/
  3. Open the Inspector Ctrl+Shift+C
  4. On my system the CPU usage hits up 99%, and after some time (+30min) memory usage of firefox reaches 700Mb and of Web Content reaches 700Mb as well.

Could this be a memory leak?

Child Tickets

Change History (4)

comment:1 Changed 23 months ago by cypherpunks

Resolution: invalid
Status: newclosed

It's firefox bug.

comment:2 Changed 23 months ago by cypherpunks

Resolution: invalid
Status: closedreopened

It's firefox bug.

Are you 100% sure that it's upstream? BTW I had used Medium security setting. Also on a VirtualBox VM without hardware acceleration.

comment:3 Changed 23 months ago by cypherpunks

Here's an example of a bug that you would think is actually upstream but is in fact only reproducible on TB #24398 (also very related to the present issue!).

comment:4 in reply to:  description Changed 23 months ago by Dbryrtfbcbhgf

Replying to cypherpunks:

  1. Open Tor Browser and GNOME System Monitor.
  2. Go to https://pomf.space/
  3. Open the Inspector Ctrl+Shift+C
  4. On my system the CPU usage hits up 99%, and after some time (+30min) memory usage of firefox reaches 700Mb and of Web Content reaches 700Mb as well.

Could this be a memory leak?

See if it is fixed in a new version of Firefox by running the command below.

sudo easy_install pip
sudo pip2 install -U mozregression
mozregression --find-fix --good 57 --bad 52

A number of Firefox versions will open in succession to narrow down when this was fixed. Simply type "good" or "bad" in Terminal based on whether or not a build reproduces the bug.

Thanks https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1424945#c9
Last edited 23 months ago by Dbryrtfbcbhgf (previous) (diff)
Note: See TracTickets for help on using tickets.