Opened 5 months ago

Last modified 5 months ago

#28068 needs_information defect

Tor not reopening on USB

Reported by: mackey Owned by: tbb-team
Priority: Medium Milestone:
Component: Applications/Tor Browser Version:
Severity: Normal Keywords: tbb-regression, tbb-8.0-issues
Cc: Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

After I installed tor on my usb, the initial opening works fine. When I try to open it after that, tor does not connect (no network settings page displays) and just opens firefox. No website loads at all after that.

Child Tickets

Change History (8)

comment:1 Changed 5 months ago by gk

Component: ApplicationsApplications/Tor Browser
Owner: set to tbb-team
Status: newneeds_information

What operating system are you using?

comment:2 Changed 5 months ago by gk

Looking at #28098:

It works fine if I install directly to my Windows 10 drive (c:/). I am using Windows 10 with Tor version 8.02. 

comment:3 Changed 5 months ago by gk

#28098 is a duplicate.

comment:4 Changed 5 months ago by gk

Is that a new problem coming with Tor Browser 8? In other words, does Tor Browser 7.5.6 work with that installation method (you can find older bundles to test at https://archive.torproject.org/tor-package-archive/torbrowser/7.5.6/)?

comment:5 Changed 5 months ago by mackey

Tor browser 7.5.6 works fine. Thew new version 8 does not.

comment:6 Changed 5 months ago by gk

Keywords: tbb-regression tbb-8.0-issues added

Are you installing directly to the USB drive or are you copying an installed version over to your USB drive before starting it first? Does either scenario make a difference for you?

comment:7 Changed 5 months ago by mackey

I should clarify that I was creating a virtual drive within that USB but never had this issue on previous Tor versions. Also, I was using the 64bit version, however, this all applies to the 32bit version as well.

I directly installed Tor onto the virtual drive and copied it directly from the local c: drive as well. Same issue. Randomly, it may open and connect to Tor a couple times but eventually the same issue occurred and would stay permanent unless I install the entire Tor folder again from scratch. Tested it by leaving Tor at default settings and also changing settings, same issue.

Tried it on the local drive and directly onto the USB (non-virtual). The issue does not appear. So it seems that using Tor on virtual drive is the problem.

comment:8 Changed 5 months ago by mackey

Issue still persists with version 8.0.3

Note: See TracTickets for help on using tickets.