Opened 10 months ago

Last modified 10 months ago

#28587 new defect

Android app has stopped finding servers.

Reported by: T014y88 Owned by: n8fr8
Priority: High Milestone:
Component: Applications/Orbot Version:
Severity: Major Keywords:
Cc: T014y88 Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

I've been using android orbot for a few months now with no issue but for a few days it seems to have stopped working. It seems that it can't find any servers? I don't really know what's wrong. I don't see any errors but the list of servers is empty and my pubic ip is my local ip. I have tried refreshing, restarting and changing my location preferences between USA and global. I have also been using VPN without bridges.

Version
16.0.5-RC-1-tor-0.3.4.9(Tor:0.3.4.9-openssl 1.0.2p)

Child Tickets

Attachments (1)

Screenshot_20181122-154923_Orbot.jpg (20.3 KB) - added by T014y88 10 months ago.
Screenshot of servers

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

Changed 10 months ago by T014y88

Screenshot of servers

comment:1 Changed 10 months ago by T014y88

Cc: T014y88 added
Priority: MediumHigh
Severity: NormalMajor

comment:2 Changed 10 months ago by teor

Component: Core TorApplications/Orbot
Owner: set to n8fr8
Version: Tor: 0.3.4.9

comment:3 Changed 10 months ago by teor

I think this is an intentional change to reduce load on the tor network:
https://github.com/n8fr8/orbot/commit/bcae0035532ef214ef015bd4cf26ec87400a24bc

But I can't find the ticket for it.

comment:4 Changed 10 months ago by n8fr8

Seems like there are two issues being reported here:

1) The user interface changed to not display Tor circuit information (It was intentional, and I'll track down the ticket or at least the commit)

2) "my pubic ip is my local ip" makes it sound like the VPN isn't working? @T014y88 how are you checking your "local ip"? Which browser or service are you using?

comment:5 Changed 10 months ago by T014y88

I was looking at a tool I have on my phone but after double checking with myip.com it might be fine. Based on you reporting that it might not be displaying I tried a few more things and my up changes when I refresh the identity, change preferences, or turn off the app.

Note: See TracTickets for help on using tickets.