Opened 7 months ago

Last modified 3 months ago

#30462 needs_information defect

Orbot, Tor Browser for Android (Alpha), Orfox don't work on Chrome OS

Reported by: softwdensky Owned by: tbb-team
Priority: Medium Milestone:
Component: Applications/Tor Browser Version:
Severity: Normal Keywords: tbb-mobile
Cc: Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

This is the second time I encounter this sympton. This time persints.
Turning on VPN and Orfox doesn't get traffic. TorBrowser stops while activating.
Every app on the device is auto-updated.
Below some textlines on Tor Browser. Too long to paste. Sorry I don't understand how to use that TrackLinks.

SUCCESS connected to Tor control port.

  • SUCCESS - authenticated to control port.
  • WARN: Problem bootstrapping. Stuck at 5%: Connecting to directory server. (Network is unreachable; NOROUTE; count 30; recommendation warn; host 9695DFC35FFEB861329B9F1AB04C46397020CE31
  • NOTICE: Closing no-longer-configured HTTP tunnel listener on 127.0.0.1:8218
  • NOTICE: Closing no-longer-configured Socks listener on 127.0.0.1:9150
  • NOTICE: Closing no-longer-configured DNS listener on 127.0.0.1:5400
  • NOTICE: Closing no-longer-configured Transparent pf/netfilter listener on 127.0.0.1:9140
  • NOTICE: DisableNetwork is set. Tor will not make or accept non-control network connections. Shutting down all existing connections.
  • ネットワーク接続は良好です。Torを有効にします…

NOTICE: Application request when we haven't used client functionality lately. Optimistically trying directory fetches again.(×many times)

Child Tickets

Change History (5)

comment:1 Changed 7 months ago by softwdensky

Couldn't attach the textlines after submitting because of maybe too long.

comment:2 Changed 7 months ago by gk

Component: Applications/OrbotApplications/Tor Browser
Keywords: tbb-mobile added
Owner: changed from n8fr8 to tbb-team
Status: newneeds_information

Could you give us some steps to reproduce your problem? If you have Tor Browser for Android there is no need to have Orfox running as well, for what it is worth.

comment:3 Changed 7 months ago by sysrqb

This looks like the ChromeOS device does not have an internet connection or you are connecting from a network that blocks Tor connections (the error message saying "Network is unreachable" is referring to one of the directory authorities).

Were you able to browse the internet on the device when you tried running this app?

comment:4 Changed 3 months ago by Dabunne

I'm running orbot on a google android device and having this same problem.

I had Orfox before too. Recently Orfox reported an update was available, and after I updated it, it stopped working completely. When I tapped the icon a small message box would appear over the icon saying, "App doesn’t exist" or "Application doesn’t exist" ...something like that.

then a week later, orfox and orbot both offered an update. I was hopeful. maybe that glitch on orfox was fixed. I updated both. Not only did the problem with the "non-existent" orfox persist, but I also started having a problem with orbot. I checked the bridges and there seemed to be some trouble there:
-Connect through community servers: This would stall, hang for 30 sec, then show a message: "FAILED. Try another option"
-Connect directly to Tor (Best): This gives an immediate message: "Success. Bridge Configuration is good." but the entire "Use Bridges" option is instantly turned off completely when this option is chosen.
-Connect through cloud servers: This gives an immediate message: "Success. Bridge Configuration is good." and the "Use Bridges" option stays active. It was even working for a while.. then I restarted my phone today and now all I get is this message: "NOTICE: Application request when we haven't used client functionality lately. Optimistically trying known bridges again."

I did not update anything else on my phone.
I can use internet without issue when I reboot the device and make sure orbot never loads up on reboot, but turning orbot off while the device is running doesn’t restore internet functionality.
My connection to WiFi is not changed, and the router still has internet as other devices access internet easily.
it appears as if something "unknown" and not reported in the orbot logs, is being run when I start orbot.

Did Google find a way to block Tor so that they could track their users even more? Are people infiltrating and secretly creating code for Tor tools that disables them? Is there a 3rd party back door hack going on that creates a false update for Tor tools?

Last edited 3 months ago by Dabunne (previous) (diff)

comment:5 in reply to:  4 Changed 3 months ago by sysrqb

I'm confused by your comment. Are you reporting a problem with Orfox or Orbot? With regard to Orbot, are you reporting apps can't access the internet when Orbot is running?

Replying to Dabunne:

I'm running orbot on a google android device and having this same problem.

This seems like a very different problem compared with the original ticket. Can you provide more logs or information?

I had Orfox before too. Recently Orfox reported an update was available, and after I updated it, it stopped working completely. When I tapped the icon a small message box would appear over the icon saying, "App doesn’t exist" or "Application doesn’t exist" ...something like that.

How did you install Orfox? Did you use Google Play or another app store? Do you remember the date this began?

then a week later, orfox and orbot both offered an update.

Do you remember the date this happened? Orfox received an update recently, but it was many months between updates, so "a week later" is very suspicious and confusing.

I was hopeful. maybe that glitch on orfox was fixed. I updated both. Not only did the problem with the "non-existent" orfox persist, but I also started having a problem with orbot. I checked the bridges and there seemed to be some trouble there:
-Connect through community servers: This would stall, hang for 30 sec, then show a message: "FAILED. Try another option"
-Connect directly to Tor (Best): This gives an immediate message: "Success. Bridge Configuration is good." but the entire "Use Bridges" option is instantly turned off completely when this option is chosen.
-Connect through cloud servers: This gives an immediate message: "Success. Bridge Configuration is good." and the "Use Bridges" option stays active. It was even working for a while.. then I restarted my phone today and now all I get is this message: "NOTICE: Application request when we haven't used client functionality lately. Optimistically trying known bridges again."

This is usually a normal message and it can be ignored.

I did not update anything else on my phone.
I can use internet without issue when I reboot the device and make sure orbot never loads up on reboot, but turning orbot off while the device is running doesn’t restore internet functionality.
My connection to WiFi is not changed, and the router still has internet as other devices access internet easily.
it appears as if something "unknown" and not reported in the orbot logs, is being run when I start orbot.

Did Google find a way to block Tor so that they could track their users even more? Are people infiltrating and secretly creating code for Tor tools that disables them? Is there a 3rd party back door hack going on that creates a false update for Tor tools?

No, this is extremely unlikely.

Note: See TracTickets for help on using tickets.