Opened 12 years ago

Last modified 7 years ago

#541 closed defect (None)

problem Toor with Avast

Reported by: arkon1 Owned by:
Priority: Very Low Milestone:
Component: Core Tor/Tor Version: 0.2.0.8-alpha
Severity: Keywords:
Cc: arkon1, nickm Actual Points:
Parent ID: Points:
Reviewer: Sponsor:

Description

Hi all.
I have a problem between the tor.exe and from the avast-virus scanner called ashserv.exe.
When i started my system and i go to the Internet with firefox (avast is started from the autostart).
Next step i klick manually privoxy and vidalia.
After 10-20sek. the cpu goes up to 100% from ashserv.exe and when i killed tor.exe with the taskmanager
or the exit button from vidalia the cpu goes normally.
After 10-20min. later i run vidalia with the tor client and no problems.
But after 1-2 hour later the same problem.

I tried from the vidalia-bundle 01.2.15 to 17 and from the alpha 0.2.0.6 up to 0.2.0.8
Today i installed the alpha 0.2.0.9 (no problem in this minutes but... by all new installations from vidalia
my system goes normally.
But next day the same problem. :-(

My System:
3300+ Semperon
1Gig Ram
DSL

WinXP SP2
all updates from microsoft (I hope ore better not ;-) )
Avast 4.7 Home Edition
Sygate Personal Firewall
Firefox 2.0.0.8 with the torbutton 1.0.4.01

What can i do?

sincerely
Arkon1

[Automatically added by flyspray2trac: Operating System: Windows 2k/XP]

Child Tickets

Change History (5)

comment:1 Changed 12 years ago by phobos

For a test, disable avast and see how Tor/Vidalia behaves.

comment:2 Changed 12 years ago by nickm

Arkon1 -- did you try Andrew's advice? Did it work?

comment:3 Changed 12 years ago by nickm

No followup from user in 2 months; closing bug. Please request that this bug be reopened if you come
back.

comment:4 Changed 11 years ago by phobos

flyspray2trac: bug closed.

comment:5 Changed 7 years ago by nickm

Component: Tor ClientTor
Note: See TracTickets for help on using tickets.